ProfilGate® Hygiënesluisinrichting Handwasbakken en toebehoren Garderobe inrichting Kasten en opbergsystemen Werk- en spoeltafels Aanrijdbeveiliging Productieproces Intern transport Wagens en opslag Reiniging en schoonmaak Afvoergoten en -putten Stoelen, bordessen en ergonomie Brandslanghaspels en veiligheid Downloads Outlet - ACTIE

Outlet - ACTIE

ProfilGate® vermindert vuil en ontsmet tot 99%

ProfilGate® is de perfecte oplossing voor het verminderen van vuil, dat door voertuigen of mensen binnen uw faciliteit wordt verspreid. Immers al het vuil dat u afvangt bij de entree hoeft u niet meer op te ruimen.
Voorkom vuil- en stofverplaatsing
Optimaliseer hygiëne en veiligheid
Eenmalig installatie en 0% stroomverbruik
Minder schoonmaakkosten
Verminder klachten en reclamaties

ProfilGate® vangt 80% van het vuil 

Hoe zorgt ProfilGate® voor minder vuil in uw gebouw? Dat lichten we graag toe. In de meeste ontvangstruimtes hoopt vuil, puin en stof zich op afkomstig van banden en wielen. Dit kan gebeuren wanneer goederen worden geladen uit een vervuilde vrachtwagen of wanneer apparatuur voor materiaalbehandeling naar binnen wordt gebracht. Het probleem wordt alleen maar erger wanneer het vuil met opeenvolgende transportvoertuigen dieper je opslag- en productiegebieden in wordt gebracht, wat uiteindelijk problemen veroorzaakt in uw faciliteiten.

De oplossing

Door strategisch gebruik te maken van ProfilGate® in uw gebouw, kunt u maar liefst 80% van het vuil opvangen dat anders aan de wielen, zwenkwielen en banden zou blijven kleven. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat het vuil wordt verwijderd voordat het de kans krijgt om zich te verspreiden en uw productiefaciliteit binnendringt.

Bosgraaf heeft voor iedere situatie een passend model

Bosgraaf heeft voor iedere situatie een passend model van ProfilGate beschikbaar. We maken onderscheid tussen droge en natte toepassingen. Als u geïnteresseerd bent in dit innovatieve product, kunnen we contact met u opnemen om de details te bespreken en u te adviseren over de juiste oplossing voor uw situatie.

ProfilGate® dry

 • Voor droge industrie, bakkerijen, farmacie etc.
 • Mechanische reiniging zonder elektriciteit
 • Voor de hoogste hygiëne eisen
 • Significante reductie van vuilverspreiding
 • Besparing op schoonmaakkosten
ProfilGate dry aanvragen 

ProfilGate® aqua

 • Als uw wilt reinigen met een desinfectant
 • Actieve reiniging en/of desinfectie tot 99%
 • Voor de hoogste hygiëne eisen
 • Effectieve kruisbesmettingsbeheersing
 • Geschikt voor kritische toegangen
 • Geen elektriciteit benodigd
 • Geen opstoppingen of stilstand
ProfilGate aqua aanvragen

ProfilGate® voorkomt kruisbesmetting 

ProfilGate® aqua biedt de perfecte oplossing om kruisbesmetting te voorkomen, die wordt veroorzaakt door voertuigen of mensen binnen uw faciliteit. Bij de ingang wordt al het vuil afgevangen, waardoor opruimen niet meer nodig is. De aqua versie in combinatie met een goede desinfectant  voorkomt besmetting met onder andere Listeria en E. coli. Hieronder leggen we uit hoe het systeem kruisbesmetting voorkomt.

Hoe het systeem kruisbesmetting voorkomt

Het innovatieve systeem reinigt banden, zwenkwielen, wielen en schoenzolen. Dit gebeurt volledig mechanisch tijdens het rijden of lopen, zonder extra handelingen of stops (het 'Wheel and Sole Cleaning System'). De gepatenteerde borstellatten, die onder voorspanning zijn gemonteerd met schuine borstelposities, zorgen voor een unieke vibratie door de belasting van het wiel of de voetafdruk. Door de op-en-neer en heen-en-weergaande beweging van de borstels wordt vervuiling effectief verwijderd en opgevangen. Het systeem werkt 24 uur per dag zonder dat er een externe energievoorziening nodig is.

Meer weten

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Toepassen van ProfilGate® 

De regels in de voedingsmiddelensector worden voortdurend aangescherpt en uitgebreid, en in augustus 2022 heeft de BRC hier specifiek aandacht aan besteed met een duidelijke paragraaf. De nieuwe BRC versie legt meer focus op het reinigen en desinfecteren van mobiel materieel:

"4.6.6 Mobiele apparatuur, zoals vorkheftrucks, pallettrucks, en schaarliften die in ruimten met open product gebruikt worden, mogen geen gevaar voor de producten opleveren. Als het gebruik van mobiele apparatuur in externe ruimten niet kan worden vermeden, moet de apparatuur worden gereinigd en ontsmet, voordat deze de productieruimte in gaat."

Het proces-veilige hygiene component ProfilGate® reinig en desinfecteert wielen en zolen van laarzen en schoenen. Puur mechanisch door er overheen te lopen.

De toepassingsgebieden en sectoren waar ProfilGate® van toepassing is, zijn onder andere: Voedingsmiddelenindustrie (vlees, vis, groenten, enz.), farmacie, bakkerijen, bulkmaterialen (droge industrie), automotive, tuinbouwsector en elk bedrijf dat vuil bij de ingang wil afvangen.

Dit systeem is met name geschikt voor industrieën en bedrijven die:

 • Een hoog verkeersvolume hebben (meer dan 20 passages per dag).
 • Voertuigen gebruiken om goederen te vervoeren van minder kritieke gebieden naar gebieden die een hoger niveau van reinheid vereisen.
 • De werkelijke kosten voor schoonmaak willen verlagen.
 • Technische reinheid als essentieel beschouwen voor de kwaliteit van hun producten.
 • Hun gezondheids- en veiligheidsrisico's op de werkvloer willen verminderen door de vloer schoon te houden en besmetting via wielen te voorkomen.
 • De verspreiding van ziektekiemen en bacteriën door personeel of voertuigbewegingen willen voorkomen.
Probeer Clean Factory

Clean Factory interactief: De perfecte toepassingsgebieden van ProfilGate® in schone fabrieken.

Het idee van Clean Factory tool Interactive is om de diverse toepassingen te presenteren voor het schoonhouden van faciliteiten. Door de verschillende modellen strategisch te plaatsen, wordt het risico op besmetting tot een minimum beperkt.

Probeer Clean Factory

ProfilGate systemen in diverse modellen en applicaties

ProfilGate biedt diverse modellen en applicaties voor verschillende vereisten. Het systeem kan gecombineerd worden met een zolenreiniger en maakt gebruik van gepatenteerde borstellatten om wielen of zolen te reinigen. Er zijn droge en natte opties beschikbaar, geschikt voor zwaar materieel tot 40 ton. Het systeem zorgt voor een schone en veilige werkomgeving en de borstellatten kunnen eenvoudig gereinigd en op den duur vervangen worden mocht dit nodig zijn. Een volautomatisch doseerstation is ook beschikbaar als optie om het systeem bij te vullen.

In combinatie met een zolenreiniger

ProfilGate kan uitstekend worden gecombineerd met een zolenreiniger.

Gepatenteerde technologie

De gepatenteerde borstellatten onder spanning zorgen voor een unieke vibratie door de belasting van wiel- of voetafdruk. Zonder elektriciteit worden zo de wielen of zolen gereinigd.

Welke Profilgate kiest u?

Wij onderscheiden droog en nat (dry en aqua). Wij helpen u graag welk type exact het beste bij uw bedrijfsvoering past.

Geschikt voor zwaar materiaal

Het systeem is geschikt voor materieel tot 40 ton. In de RVS uitvoering is het systeem geschikt voor een belasting van 10 ton.

Schoonmaken van het systeem

Het Profilgate systeem laat zich eenvoudig reinigen, zowel droog als nat. Hier zijn ook hulpmiddelen voor verkrijgbaar.

Rust, reinheid en regelmaat

Met een ProfilGate systeem creëert u een schone en veilige werkomgeving welke een visitekaartje is voor uw bedrijf.

Levensduur en vervanging borstellatten

Het ProfilGate systeem is uiterst robuust. Na enige jaren of intensief gebruik kunnen na slijtage de borstellatten vrij eenvoudig vervangen worden.

ProfilGate doseerstation

Als accessoire is er een volautomatisch doseerstation verkrijgbaar, zodat u het systeem niet handmatig hoeft bij te vullen.

Vragen over ProfilGate®? Onze specialisten helpen je graag verder!

Bel ons op het onderstaande nummer of stuur ons eenvoudig een mail, dan helpen wij u zo snel mogelijk.
Vakkundig advies
Ontzorgen
Zichtgarantie
Kwaliteit
Lage kosten
phone-handsetchevron-down