ProfilGate® Hygiënesluisinrichting Handwasbakken en toebehoren Garderobe inrichting Kasten en opbergsystemen Werk- en spoeltafels Aanrijdbeveiliging Productieproces Intern transport Wagens en opslag Reiniging en schoonmaak Afvoergoten en -putten Stoelen, bordessen en ergonomie Brandslanghaspels en veiligheid Downloads Outlet - ACTIE

Outlet - ACTIE

Het kiezen van een juiste garderobe, niet altijd even makkelijk

Garderobe inrichtingen

Het kiezen van een juiste garderobe inrichting is niet altijd makkelijk. Voor hoeveel mensen ga je een inrichting maken, wat is het budget. Welk materiaal kies je? Welke indeling van de kasten ga je gebruiken? Verwacht je nog te gaan groeien met je bedrijf? Neem niet te overhaast een beslissing en schakel een bedrijf in die je ermee kan helpen. Want zo is er voor ieder probleem een oplossing en een bedrijf dat vaker met het bijltje hakt kan allerlei voorstellen doen waar je zelf niet aan hebt gedacht. Ook kan een goede adviseur je behoeden voor veel gemaakte fouten. Om tot een juiste keuze te komen is het van belang de volgende stappen te volgen.

Welk budget

Met de uiteenlopendheid aan keuzes lopen ook de prijzen enorm uiteen. Van belang is om te weten hoeveel geld je over hebt voor een garderobe inrichting samenhangend met hoe lang je er gebruik van denkt te maken. De goedkoopste oplossing hoeft niet altijd de slechtste te zijn. Zoek je een tijdelijke oplossing investeer dan niet in het beste materiaal en de beste sloten. Naast budget is er ook een kwestie van smaak, zo zijn er bedrijven die functioneel een garderobe inrichting willen en er zijn bedrijven die een mooie garderobe willen. Bij Bosgraaf kan het allemaal en er zijn talloze praktijkvoorbeelden die we kunnen laten zien. Door de bank genomen is staal gelakt de goedkoopste keuze, gevolgd door RVS en dan een volkern garderobe.

Welk materiaal

Er zijn diverse materialen beschikbaar zoals RVS, gelakt staal of volkern (HPL), ieder zijn haar eigenschappen en prijskaartje. Zo lijkt RVS erg industrieel maar is wel bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf zoals vocht en vuil en heeft het een tijdloos industrieel karakter. Bij eventuele schade kun je een kast makkelijk vervangen, dat geldt ook voor staal gelakt. Een gelakt stalen garderobe is een meer betaalbare oplossing waarbij je met kleuren kunt spelen om het een vrolijkere uitnodigende uitstraling te geven, maar kan vocht op den duur een issue worden. Een volkern inrichting spant de kroon met allerlei voordelen en is het absolute paradepaardje van de garderobes. Zo is volkern in veel kleuren en patronen leverbaar en het wordt zodanig afgewerkt met paspanelen zodat het altijd een mooi afgewerkt geheel wordt. HPL (High Pressure Laminate) is heel erg hygiënisch door het gladde oppervlak en resistent tegen meerdere chemicaliën. Het is stoot- en slagvast en absoluut het meest vandalisme bestendig.

Welke indeling

Wellicht de belangrijkste stap omdat we het hier over functionaliteit hebben. Niet alleen is de opstelling belangrijk, dus waar zet je je kasten en eventuele zitbanken, maar ook hoeveel deuren krijgt de garderobe kast. Krijgt iedereen personeelslid een kast tot zijn beschikking met twee deuren of één deur waar er weer kans is op kruisbesmetting met vieze kleding? Dit zijn belangrijke zaken waar goed over moet worden nagedacht. Vanuit de praktijk zijn er veel argumenten en praktijkervaringen die u kunnen helpen om de juiste beslissing te nemen en om u voor fouten te behoeden. Om dat Bosgraaf aan diverse typen voedingsmiddelenbedrijven levert kunnen wij voor elke branche een goed advies geven.

Welke sloten

Dit lijkt niet een heel belangrijk onderwerp, maar dat is het wel. Kies je voor standaard sloten met cilinderslot dan moet je er (vooral bij wisselend personeel) een goed sleutelbeheer op nahouden. Sleutels worden vaak verloren en daarom is goed sleutelbeheer een must. Je kan ook kiezen om te werken met voorhangsloten. Een hangslotje is gauw en goedkoop vervangen, het ziet er alleen iets minder fraai uit. Dit wordt in België meer toegepast dan in Nederland. Een veelgemaakte keuze is een pincodeslot, duurder in de initiële aanschaf maar biedt tal van voordelen zoals het niet kunnen verliezen van de sleutel. Sommige zijn te programmeren dat ze vrijvallen na een bepaalde (te programmeren) tijd en je kunt meerdere mensen 1 kast laten gebruiken, afzonderlijk van elkaar. Denk bijvoorbeeld aan ploegendiensten. Naast bovengenoemde opties kun je o.a. kiezen uit een meganisch cijferslot of voor een high tech systeem met centrale beveiliging en aansturing via één of meerdere terminals. Kortom laat je op het gebied van sloten ook goed informeren om de juiste keuze te maken voor jouw situatie.

U begrijpt, we staan graag voor u klaar.

Anthonie Breugem - Bosgraaf Food & Hygiënetechniek b.v.

Wilt u alvast een indruk krijgen van onze garderobe inrichtingen? U vindt hier ons gehele assortiment garderobe inrichting of bekijk onze actiefolder 01-2021 over garderobe inrichtingen. 

Nieuwsberichten

Vragen? Onze specialisten helpen je graag verder!

Bel ons op het onderstaande nummer of stuur ons eenvoudig een mail, dan helpen wij u zo snel mogelijk.
Vakkundig advies
Ontzorgen
Zichtgarantie
Kwaliteit
Lage kosten
phone-handsetchevron-down